Sense convocatòria.
Inicide l'1 de gener al 20 de desembre de 2019
Durada4 hores / 2 setmanes
Preu5 €, gratis per a persones voluntàries Code Club

Descripció del contingut

 1. Ensenyar Coding i Robòtica. Competències computacionals: reflexionar sobre la necessitat de treballar competències computacionals.
 2. Experiències arreu de Catalunya: conèixer experiències i projectes socials que lluiten contra la segona esquerda digital amb activitats del lleure en l'àmbit de robòtica i programació educativa.
 3. Metodologia de treball per projectes: treballar amb la proposta Code Club, conèixer recursos didàctics per treballar coding amb infants i recomanacions per treballar activitats amb tecnologia ( i sense ordinadors).
 4. L'entorn Scratch: Conèixer una plataforma de programació gràfica dissenyada per treballar amb infants i joves i per ensenyar competències computacionals.

Destinataris i requisits mínims d’accés

Monitors/es, persones col·laboradores i membres d'entitats socials relacionats amb activitats de lleure i educatives que es plantegin incoporar la robòtica com a eina educativa.

La formació comença el dia a partir del qual la persona participant disposa de les dades d'accés, a desenvolupar durant un període no superior a 2 setmanes, i té un cost de 5€.

Durada: 4 hores aprox

Inicide l'1 de gener al 20 de desembre de 2019

Durada4 hores / 2 setmanes

Preu5 €

Logo Colectic SCCL

Descripció del contingut

 1. WordPress una eina de programari lliure que domina el web: analitzar el motiu perquè WordPress és el gestor de continguts més utilitzat a Internet i conèixer funcionalitats principals.
 2. WordPress.com i WordPress.org, servei i software lliure: comparar diferents solucions amb WordPress, prestacions principals i diferencies;analitzar les funcionalitats per entitats.
 3. Wordpress per a non-profits: conèixer i analitzar extensions de WordPress que faciliten funcionalitats per al treball diari de les entitats: agenda d'activitats, gestió d'inscripcions i butlletins digitals.

Destinataris i requisits mínims d’accés

Membres d'entitats, vinculats amb la comunicació i difusió de l'entitat.

La formació comença el dia que la persona rep les dades d'accés, a desenvolupar durant un període no superior a 2 setmanes.

Durada: 4 hores aprox

Sense convocatòria. En línia.

Inicide l'1 de gener al 20 de desembre de 2019

Durada12 hores / 3 setmanes

Preu10 €

Descripció del contingut

 1. El valor de la infografia, conceptes bàsics de la informació visual: analitzar exemples d'infografies i conèixer conceptes bàsics per la visualització gràfica d'informació.
 2. Eines per fer infografies. Conèixer una eina gratuïta i en línia per crear infografies, repassar les diferents funcionalitats i opcions.
 3. Construïm una infografia: recopilar dades reals de la entitat per crear una infografia. El procés inclou: definir objectius, missatges i destinataris, formats de dades i disseny de la infografia.
 4. Difusió de la infografia. Aprofitar la infografia en la comunicació, formats i requeriments tècnics, compartir-la a xarxes socials i publicar-la a la web de l'entitat.
 5. Anàlisi d'impacte amb xarxes socials, extreure dades per saber el volum de visites que han visionat la infografia.

Destinataris i requisits mínims d’accés

Membres d'entitats responsables de formació, de voluntariat, difusió, comunicació.

La formació comença el dia a partir del qual la persona participant disposa de les dades d'accés, a desenvolupar durant un període no superior a 3 setmanes, i té un cost de 10€.

Durada: 12 hores aprox

OBERT PER CONSULTAR

El curs de Comunicació 2.0 està adreçat a totes les entitats que tinguin ganes de millorar la seva comunicació associativa i millorar la presència en línia, tot construint un Pla de comunicació aprofitant eines d'Internet importants, gratuïtes i lliures a l'abast del tercer sector.

El Pla de formació per el Voluntariat ofereix un nou curs que acompanyarà a les entitats en la millora de la seva comunicació aprofitant les noves eines 2.0 d'una forma coherent i adaptada a l'associacionisme.

 

Continguts

 • Què es un pla de comunicació 2.0?

 • Eines web 2.0 gratuïtes i lliures per la comunicació!

 • Millorem o construim el nostre pla de comunicació 2.0 de la entitat!

El material del curs es va pensar i elaborar per treballar durant 4 setmanes el pla de comunicació de l'entitat, dedicant-hi unes 5 hores setmanals.

Durada: 20 hores

OBERT PER CONSULTAR
El curs bàsic de blocs i eines 2.0 per a entitats t'ajuda a crear i gestionar una pàgina per la teva entitat mitjançant la plataforma de blocs de xarxanet.org i el Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya, i integrar-hi diferents eines 2.0 i xarxes socials.
 

Continguts

 • Blocs i entitats
 • L’estructura del nostre bloc.
 • Com puc fer...?
 • El nostre llenguatge.

El material del curs es va pensar i elaborar per treballar durant 4 setmanes, dedicant-hi unes 5 hores setmanals.

Durada: 20 hores

OBERT PER CONSULTAR
El curs avançat de blocs i eines 2.0 per a entitats t'ajuda a millorar l'aprofitament de les eines 2.0 i xarxes socials i implementar noves eines a la pàgina de la teva entitat mitjançant la plataforma de blocs de xarxanet.org i el Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.
 

Continguts

 • Gestió de comentaris
 • Sindicació de continguts
 • Aprofundim en les extensions
 • Optimitació per a cercadors (SEO)

El material del curs es va pensar i elaborar per treballar durant 3 setmanes el pla de comunicació de l'entitat, dedicant-hi unes 4 hores setmanals.
Durada: 20 hores