Les subscripcions al nostre bloc

Una manera de poder mantenir als nostres associats informats de tot el que fem és implantar un sistema de subscripcions al nostre lloc web. Amb aquesta extensió permetrem que la gent que ho desitgi, es pugui subscriure al nostre lloc web, de manera que es mantingui informada de les nostres activitats a través del enviament de correus electrònics.

1. Configuració de la extensió

2. Gestionem els nostres subscriptors

3. I gestionem la nostra subscripció


És una extensió prou complexa i te diferents possibilitats de configuració, podent-se fer servir de moltes maneres diferents.

Configuració de la extensióPer configurar com funcionarà aquesta extensió en el nostre lloc web cal anar a Opcions --> Subscibe2. En aquest apartat trobarem les diferents opcions a configurar, decidint com volem que s'enviïn els correus electrònics a les persones subscrites al nostre lloc web.Repassem-les!

 • Restringeix el número de correus (0 per a il·limitats)
  Si tenim molts subscriptors, és una bona idea limitar el nombre de correus que es puguin enviar al mateix temps, a fi d'evitar ser considerats spam per alguns servidors

 • Envia una notificació al administrador per noves
  Quan volem rebre un correu, quan algú es subscrigui al nostre bloc, quan es des-subscrigui, en tots dos casos, o en cap!

 • Inclou l'aspecte del tema (la fulla d'estils CSS) en les notificacions HTML
  Volem que el correu que enviem tingui el mateix aspecte que el nostre disseny web, o bé volem que s'envii com a text pla?

 • Envia correus per les pàgines
  Aquesta extensió fa l'enviament automàtic per cada una de les entrades que publiquem, però també podem escollir que s'enviïn per les pàgines que creem

 • Envia correus per les entrades protegides amb contrasenya
  Ja sabem que podem protegir algunes de les nostres entrades amb contrasenya, volem enviar notificacions també per aquestes entrades?

 • Envia correus per a entrades privades
  I per les entrades privades, només visibles per a la gent que té usuari i contrasenya del nostre bloc, hem d'enviar correus?

 • Envia correus des de:
  Quin usuari ha d'enviar el correu? (el remitent que veurà la persona que rebi el missatge)

 • Envia:

 • Per cada entrada

 • Una vegada per hora

 • Dos cops al dia

 • Diària

 • Setmanalment

  Pensa que si tenim un bloc actiu, potser acabarem saturant el correu dels nostres subscriptors, i poden acabar deixant-nos. Una bona idea és programar l'enviament d'un resum setmanal, el que s'anomena Digest.

 • Envia notificació de resum a:
  A quina hora es farà l'enviament del digest?

 • Per a les notificacions resumides, l'ordre de data de les entrades és
  Com volem que apareguin ordenades les entrades, les antigues primer (ascendent) o les més recents en primer lloc (descendent).En l'apartat de Plantilles de correu podem definir com volem que sigui el correu que s'envia en cada un dels casos:

 • quan s'escriu una nova entrada

 • quan un usuari es subscriu o es des-subscriu

 • quan es recordi a un usuari que ha de confirmar la subscripció.

Les paraules marcades entre claudàtors es substituiran per el concepte descrit en aquesta guia.Totes les entrades publicades sota una de les Categories excloses no seran enviades per correu, ni incloses en els digests. Feu servir aquesta opció amb compte!

Configurem el formulari de subscripció del nostre bloc

Ho farem a partir de l'apartat d'Aparença de les opcions de configuració del Subscribe2.

 • Primer, ens hem d'assegurar que la casella Mostrar el botó Subscribe2... està activada

 • Un cop activada, hem de crear la pàgina on volem inserir el formulari d'inscripció. En l'editor de text del nostre bloc, apareixerà un botó S2, l'haurem de clicar en el lloc on volem que aparegui el formulari d'inscripció.

 • Tornem a la secció Opcions -> Subscribe2 -> Aparença. Indiquem quina és la pàgina que hem creat per al formulari de subscripció al nostre bloc.

 • Si, en comptes de fer servir una pàgina per a inserir el formulari de registre de subscriptors, volem fer servir un giny i situar-lo a la barra lateral, haurem de marcar la opció Habilitar el Giny Subscribe2.

Les opcions de registre del nostre bloc

Podem definir com son les opcions de registre del lloc web. Si indiquem que volem que els usuaris nous es registrin automàticament, se li aplicaran les opcions que nosaltres hem decidit. Tinguem en compte, en aquesta secció que passa quan creem noves categories en el nostre bloc. Els nostres usuaris ja registrats s'hi subscriuran automàticament, o hauran de fer-ho a mà?

Gestionem els nostres subscriptors

Un cop tenim configurada la extensió, hem de definir qui rebrà les nostres notificacions. Hem de situar-nos en la secció Eines -> Subscriptors on podrem:

 1. Afegir una llista d'adreces de correu electrònic de les persones que volen estar al dia de l'activitat del nostre web.

 2. Gestionar les subscripcions ja fetes. Si habilitem la opció de realitzar subscripcions via web, haurem d'aprovar el registre dels nous usuaris abans de que rebin els correus electrònics.

I gestionem la nostra subscripció

Finalment, com a membres de la xarxa de blocs de xarxanet.org, podem subscriure'ns als altres blocs d'associacions que ens interessin. En Usuaris -> Les teves subscripcions podem definir com volem rebre els correus, i de quins blocs volem rebre els correus. Us suggerim que seguiu el bloc Entitats i web 2.0, on podreu seguir les novetats de la plataforma de blocs.


I finalment...

Podem enviar correus als nostres subscriptors a través del formulari que trobarem en Entrades -> Correu dels SubscriptorsDarrera modificació: dimarts, 15 novembre 2011, 15:18