Introducció a la extensió HeadSpace 2


L'extensió HeadSpace 2 ens ajudarà a començar a implementar algunes de les mesures necessàries per a posicionar correctament la nostra web en els llistats de cercadors. Aquesta extensió genera, entre altres coses, uns formularis o mòduls que ens permeten editar els camps Meta necessaris per a definir correctament els nostres continguts.

És una extensió força complexa de la qual aprofitarem una part important.

Un cop activada, hem de configurar-la anant a l'apartat HeadSpace 2 dintre de les Opcions del nostre panell. El primer que trobem és l'apartat anomenat Título de Página.

definicions de pàgina


En aquest apartat podem definir la descripció de la pàgina, la descripció més detallada i les etiquetes que llegiran els cercadors quan indexin la nostra web (les etiquetes meta). Aquests paràmetres s'aplicaran a les diferents seccions del nostre web, podem definir unes descripcions per a la pàgina d'inici i unes descripcions per a les categories o seccions, o per a cada una de les entrades. En aquest apartat descrivim les definicions generals, però podem especificar-les en el moment d'escriure cada una de les entrades.

Fixeu-vos que podem fer servir etiquetes especials:

etiquetes especials


És a dir, si quan definim la descripció que s'aplicarà a les seccions generades per les categories, podem fer servir l'etiqueta %%category%% apareixerà el nom de la categoria que hem escollit.


Fixem-nos també amb la secció Módulos de página:

modulos de pagina

Veiem els camps que admeten descripció en cada una de les pàgines. Trobem activats els camps que hem pogut definir en la secció anterior, i també tota una sèrie de camps que per defecte estan desactivats però ens pot interessar mostrar. Només cal arrossegar el camp que ens interessi per a la zona activa!

La extensió ofereix altres possibilitats, com activar noves extensions que augmenten la funcionalitat (a Módulos del Sitio). Per ara, ja tenim prou configurant les meta-dades!

Definim bé cada una de les entrades!

Recordeu que hem comentat que és necessari proporcionar un títol acurat i definir acuradament cada contingut que publiquem. Un cop tinguem activada aquesta extensió, veurem que apareixerà una nova secció en l'apartat de creació d'entrades i pàgines:
crea una entrada

Podem definir el contingut que publiquem de manera específica en cada pàgina o entrada que creem!

També es generen uns camps específics per definir les categories, és bona idea repassar les que ja tenim creades!

Darrera modificació: dijous, 24 novembre 2011, 12:33