Com crear una secció?

Com crear una secció?


Recordeu que les categories, en el nostre bloc, és la manera que tenim d'organitzar els continguts dinàmics (les entrades), és a dir, la manera que tenim d'anar creant les diferents seccions. Ara veurem com podem fer per crear una categoria:(Clica a la icona de la pantalla per veure el vídeo en pantalla completa)

Repassem els passos que hem fet per crear una categoria:

 1. En el tauler, seleccionar Categories del menú de l'esquerra.

 2. Un cop en la pàgina de les categories, n'hem afegit una de nova fent servir el formulari que hi ha a la part central.

 3. Havent omplert el formulari, cliquem al botó Afegeix una categoria.

 4. Aquesta s'ha afegit a la llista de les nostres categories que apareix a la part dreta del tauler.

 5. Una categoria ja creada la podem editar clicant l'enllaç que apareix a sota d'ella, en la llista.

 6. Podem modificar-ne el títol, la seva categoria superior o la descripció.

Una categoria que no tingui cap entrada, és a dir, que estigui buida, no apareixerà en la nostra pàgina web.

El que hem de fer, ara, és crear aquest contingut:

(Clica a la icona de la pantalla per veure el vídeo en pantalla completa)

Els passos a fer per tal d'escriure un article són:

  1. Entrem al nostre tauler. (En trobareu informació detallada en l'article: " Com entrar amb el meu usuari i clau d'accés?")
  2. Ens fixarem en la columna de la dreta. Concretament en l'apartat "Entrades". Preneu atenció amb la fletxa que apareix al costat dels ítems d'aquest panell. Clicant en aquesta fletxa s'expandirà el menú.

   Menú entrades

   Les opcions que ens presenta aquest menú són les següents:
   - Edita: l'utilitzarem per modificar un article que ja tenim creat dins el bloc. Des d'aquesta opció podrem veure la llista de tots els articles que tenim escrits, ja sigui en format esborrany o bé publicats. Podrem escollir-ne qualsevol per esborrar-lo, modificar-lo, publicar-lo o despublicar-lo, etc.
   - Afegeix: Aquesta serà l'opció que premerem per tal d'escriure una nova entrada o article dins el nostre bloc.
   - Etiquetes: Ens permetrà veure, editar, esborrar o crear etiquetes del nostre bloc.
   - Categories: Des d'aquesta opció podrem veure, editar, esborrar o crear etiquetes en el nostre bloc.

  3. Per al nostre cas, premerem a "Afegeix", d'aquesta forma ens conduirà a un formulari buit, per tal de crear un nou article.

   Nova entrada

  4. En el primer camp escriurem el títolar del nostre article.

   Títol de l'article

  5. En el camp que trobarem sota del titular, podrem escriure el contingut del cos de l'article.

   Cos de l'article

   Fixem-nos que disposem d'un editor de text, des d'on podrem maquetar el nostre article.

  6. En el camp Categories, escollirem aquelles categories que corresponen amb el tema de que parla el nostre article. Les categories aniran estretament relacionades amb les seccions de la vostra web. Podríem trobar per exemple categories com activitats de l'entitat, revista, notícies, projectes, història, etc.

   Categoria  7. En el camp Etiquetes, escriurem paraules separades per comes per tal de definir el nostre contingut. Les etiquetes són utilitzades per tematitzar de forma terminològica el contingut que estem a punt de publicar.

   Per exemple:
   Si el meu article tracta d'explicar un taller d'informàtica per a adults com a propera activitat que farem, les etiquetes que podríem afegir podrien ser:

   taller, informàtica, agenda, activitats, adults

   Fixeu-vos que aquestes paraules separades per coma resumeixen els conceptes clau de l'article en qüestió.   Camp etiquetes

   191


   Si voleu aprofundir en la definició i utilitat de les etiquetes, no us perdeu el següent llibre:

   Imatge del curs L'etiquetatge social, una eina per a organitzar la xarxa
   CC-BY Peter Kaminski
   Rodríguez, J. P. (2009, March 03).
   L'etiquetatge social, una eina per a organitzar la xarxa.
   Retrieved February 08, 2010, from UOCOpenCourseWare Web site:
   http://ocw.uoc.edu/informatica-tecnologia-i-multimedia/letiquetatge-social-una-eina-per-a-organitzar-la-xarxa.
   Llicència: Creative Commons


   Índex de continguts:

   Trobareu aquest llibre en format web, en format audiollibre, en format videollibre, i en format comprimit. 1. Ens trobem ara en el moment de concretar les opcions del panell Publica.

  panell publica

  En aquest panell, veurem que a la part superior podrem utilitzar dos botons. El primer ens permetrà desar el nostre article com a esborrany. Aquesta opció ens mantindrà el nostre article sense publicar, de forma que podrem seguir-lo editant en un altre moment.

  El segon botó, "Previsualitza", ens obrirà en una segona finestra el nostre article. D'aquesta forma podrem veure com queda abans de publicar-lo.

  Sota d'aquests dos botons, veureu l'estat actual de l'article. Aquest estat serà modificat automàticament si cliquem al botó Publica. D'altra banda, veurem que tenim l'opció de desplegar la llista i veure'n dos o tres opcions, segons l'estat actual de l'article: "Pendent de revisió", "Esborrany", "Publicada" (si es que estem editant un article anteriorment publicat).

  Dins d'aquest panell Publica també tindrem les opcions relatives a la visibilitat del nostre article:

  visibilitat

  De forma predefinida, ens apareix marcada la propietat "Públic", amb l'opció de que aquesta entrada aparegui com a entrada en la portada de la nostra web. Aquesta segona opció, dependrà de la configuració del tema de la nostra web.

  També podem optar per protegir aquest article amb clau d'accés. Aquesta fórmula ens permet que tan sols els usuaris que coneguin la clau que hi hem configurat puguin accedir a veure el contingut del nostre article.

  L'última opció que veurem és "Privat", en aquest cas, tan sols veuran l'article els usuaris que tinguin un compte en la nostra web.

  Sota de la secció visibilitat trobarem la data de publicació:

  Data de publicació

  De forma predeterminada ens apareixerà la data actual per a tots els articles nous que ens posem a escriure. Tenim la possibilitat de modificar aquesta data per tal que l'article sigui públic en un altre moment.

  Totes aquestes opcions en la major part del casos no les haurem de modificar, perquè de forma predeterminada ens recullen les opcions més típiques: article públic, amb la data actual.

 2. Abans de clicar al botó Publica, ens haurem de fixar en el Panell de Discussió.

  Discussió

  Haurem de decidir si obrim el nostre article perquè els usuaris i usuàries puguin afegir-hi comentaris o no. Això ho farem clicant o desclicant a la primera opció que ens ofereix: "Permet comentaris en aquesta entrada"

  La segona opció que veiem ens permet que d'altres webs citin la nostra entrada a través d'un retroenllaç i retroping.

  RETROENLLAÇ

  En informàtica el retroenllaç (en anglès trackback) és un enllaç invers que permet conèixer quins enllaços apunten cap a un determinat article (post) d'un bloc; d'aquesta manera avisa a un altre bloc que s'està citant un dels seus articles. Es tracta d'un concepte originat al món blocaire. És la continuació d'un determinat article (post) en altre Blog distint (o sigui, d'altra persona), però que deixa constància que ho està fent en l'article original, mitjançant un enllaç entre ambdós, que està en un apartat diferenciat dels comentaris.

  Els trackbacks a un article queden reflectits habitualment al peu del mateix, més o menys en el lloc que apareixen els comentaris.

  Si un bloc admet retroenllaços vol dir que és capaç de rebre avisos d'altres blocs de forma que els dos articles d'ambdós blocs (el citat i el «citador») queden relacionats entre sí. Els retroenllaços d'un article queden exposats habitualment al peu del mateix article, més o menys al lloc on apareixen els comentaris.

  L'especificació anglesa de trackback i la seva implementació foren desenvolupats per Six Apart, creadors del CMS Movable Type.

  Font: Viquipèdia  RETROPING o PINGBACK

  Pingback és un mètode per a que els autors de la web sol·licitin una notificació quan algú enllaça un dels seus documents. Això permet a autors no perdre de vista qui els està enllaçant, o referenciant els seus articles. Algunes eines de sistemes de blocs como WordPress, suporten pingbacks automàtics a on tots els enllaços d'un article a publicar poden ser notificats quan l'article es publicat.

  Mitjançant aquest protocol, quan un lloc que envia pingbacks fa referència o enllaça a una pàgina que permet rebre pingbacks, el segon lloc sabrà que és citat pel primer.

  Font: Viquipèdia
 3. Finalment clicarem al botó Publica.

  botó publica
Darrera modificació: dilluns, 7 abril 2014, 13:40