Què és un giny?


els widgetsA part de les pàgines i les entrades, la nostra plana web pot tenir molts altres elements. Els ginys o widgets són aquells elements extres d'un lloc web, els complements que acompanyen el contingut central de la pàgina. Són petits programes que tenen funcions concretes: cercar contingut, destacar esdeveniments, i un llarg etcètera.

Els ginys son un element complementari, que ajuda i millora la nostra web, però no la part essencial. S'acostumen a situar en la barra lateral dreta, acompanyant al contingut, però que no distreguin al navegant del que és realment important: el contingut (la informació que volem donar), i el menú (que l'ajudarà a trobar-la).Com activar un giny?

Hi ha alguns ginys més senzills que només cal activar-los, altres en canvi requereixen una petita configuració. Ara veurem un exemple de cada un d'ells.

Un giny senzill: l'arxiu del nostre web i la caixa de cerca


Per aprendre com activar un giny, veurem com activar l'arxiu del nostre bloc i afegirem una caixa de cerca:Configurem el lector d'RSS


La major part de les pàgines web actuals han afegit un sistema que avisa a les altres pàgines o a algun programa cada cop que s'actualitza amb una notícia nova. És el que s'anomena Sindicació de continguts, o les seves sigles en anglès RSS.

Nosaltres aprofitar aquesta funció i afegir al nostre web un fil RSS d'alguna pàgina que considerem d'interès per als nostres navegants. En aquest vídeo-tutorial podrem aprendre com:


<


... I per desactivar-los?


Hem activat masses ginys i la nostra plana web està massa plena? Desactivar-ho també és molt fàcil!Darrera modificació: dimarts, 22 abril 2014, 13:38