Què és la web 2.0?

Habitualment, anomenem web 2.0 a un seguit d'aplicacions i eines “online” que faciliten compartir i difondre continguts com fotografies, vídeos, textos...

Es parla del 2.0 per oposició a la web tradicional 1.0, i suposa una gran diferència en la manera de fer servir Internet: deixem de connectar-nos per veure, llegir i navegar i ens connectem per generar continguts, compartir coneixement, crear xarxa i treballar col·laborativament.

La manera de fer 2.0 s'ha instal·lat definitivament a Internet de moltes maneres:

A les pàgines de les entitats, o blogs, existeixen botons de compartir el contingut a les xarxes socials, subscriure's al contingut mitjançant RSS o possibilitat d'incloure contingut d'altres eines o pàgines webs mitjançant codis embed.

Botons de compartir

Codi embeds

Alguns programes informàtics s'han traslladat a Internet per convertir-se en eines del núvol. D'instal·lar-lo al disc dur del teu ordinador, a tenir-lo disponible sempre a Internet. Avui en dia podem escriure textos, editar gràfics i fins i tot vídeos amb algunes eines 2.0 a Internet, i el millor de tot, que el contingut que hem generat amb aquestes eines el podem compartir i inserir en altres pàgines.

Eines d'edició de gràfics

A totes aquestes eines i xarxes socials, els altres usuaris poden comentar els continguts creats. I també compartir-los.

Exemple de comentari

Si es poden deixar comentaris, també és possible treballar col·laborativament. Això ha donat pas a que també hagin sorgit eines col·laboratives per treballar conjuntament. Una d'aquestes eines és Google Docs, que és l'eina que utilitzarem per redactar el Pla de Comunicació de l'entitat.

Però abans de tot, anem a descobrir què és el Pla de Comunicació 2.0 de l'entitat!

Darrera modificació: dimecres, 20 maig 2015, 09:17