Eines gratuïtes per a les estadístiques de les xarxes socials

Twitter analyticsQuines eines podeu fer servir de forma gratuïta?

Per analitzar els resultats de la nostra comunicació és important disposar d'alguna eina que intenti aglutinar totes les dades que ens interessen. Malauradament, les eines que poden oferir el màxim detall d'informació valen molts diners.

Cada xarxa social disposa de les seves pròpies eines que permet mostrar tota la informació que interessa:

  • Twitter Analytics. Des de l'estiu 2014 Twitter ha obert el seu Analytics a tots els tuits (fins aquell moment només està disponible per a tuits promocionats o twitter cards).
  • Pinterest Analytics. Només en el cas de comptes de negocis. Una entitat sense ànim de lucre també pot tenir un compte de negocis.
  • Youtube analytics. El mateix Youtube disposa d'una eina per analitzar les estadístiques dels vostres videos.

Si la pròpia xarxa social no disposa d'eina pròpia per analitzar les estadístiques, existeixen terceres eines. Aquestes eines consulten les dades de les xarxes socials mitjançant una connexió a l'API de la xarxa social.

A continuació  teniu algunes:

  • Twitonomy: Amb aquesta eina podreu conèixer moltes dades estadístiques sobre la vostra activitat a Twitter. Hi ha una versió gratuïta que dóna molta informació.
  • Statigram: Aquesta eina us donarà estadístiques bàsiques sobre la vostra activitat a Instagram.

Però és possible que us interessin eines que agrupin totes les dades estadístiques de les vostres xarxes socials. Generalment aquestes eines tenen un cost econòmic molt elevat, però encara trobem algunes que ofereixen solucions gratuïtes interessants.

  • Hootsuite: L'eina que us hem explicat en el bloc anterior, disposa d'algunes estadístiques interessants de forma gratuïta:

  • SumAll: És una eina molt interessant, però és de pagament. Mostra totes les dades en gràfics. El procés de connexió de les xarxes socials és una mica lent, però les dades que rebreu són molt completes.


Dasheroo

Dasheroo és un tauell on podreu recollir les estadístiques més interessants de les eines 2.0 i xarxes socials que utilitzeu. Mitjançant Dasheroo, podreu recollir estadístiques de Google Analytics, Facebook, Pinterest, Facebook Ads, Zapier, Infusion soft, Pay Pal, Twitter, Shopify, SendGrid, Google Sheets, Youtube, Mailchimp, Instagram o Linkedin.


Mitjançant Dasheroo podreu crear diversos taulells i a cada taulell, podreu col·locar les estadístiques de diferents serveis. Dasheroo, també permet utilitzar diferents plantilles o crear-ne de noves, segons les vostres necessitats. Dasheroo, té diversos comptes. El compte gratuït, permet connectar fins a 12 indicadors estadístics de diferents serveis, suficient per una entitat petita. Cal tenir en compte, que els preus de Dasheroo, tampoc són tan desorbitats. 


Klipfolio 

Klipfolio és un altre taulell per recollir estadístiques i dades que us ofereixen les eines 2.0 i xarxes socials. Klipfolio, s'organitza en uns petits taulells anomenats «klips». Diferents petits taulells, formen un taulell gran. El taulell gran el podrem redissenyar amb noves vistes i organitzacions de dades. 


En els «klips» hi podrem connectar diferents eines 2.0 i xarxes socials com: Google Analytics, Google +, Instagram, Linkedin, Mailchimp, Moz, SEMRush, Shopify, Twitter, Facebook... És molt interessant utilitzar les diferents categories d'eines 2.0 i xarxes socials. Mitjançant les categories predefinides per Klipfolio, us estalviareu d'anar cercant diferents xarxes socials i eines 2.0. 

Klipfolio també té llibreries per re-utilitzar les estadístiques que connectem i que fem servir. Amb Klipfolio també podreu utilitzar diferents usuaris. Aquesta eina té un compte de prova de 15 dies gratuïts. A partir del 16é dia, el preu és de 24 euros al mes.


Cyfe

Cyfe és un altre taulell per xuclar les dades i estadístiques de les eines 2.0 i les xarxes socials. Els conceptes que utilitza Cyfe, són un pèl diferents de les eines que hem vist abans. Cyfe, anomena «widgets» (giny en català), les diferents peces que connecten amb les eines i xarxes socials. Aquests «widgets» els trobem ordenats en diferents categories com Publicitat, Blogs, Correu electrònic, SEO, Xarxes socials i Anàlitica web. 


Dins de cada categoria, podem trobar diferents eines com Bing Ads, Google Adwords, Google AdSense, Wordpress, Gmail, Mailchimp, Google Alerts, Google Trends, Eventbrite, Shopify, Google Webmasters, Moz, AddThis, Bitly, Facebook Pages, Klout, Instagram, Flickr, Linkedin, Twitter, Youtube, Vimeo, Alexa i Google Analytics. 

Amb Cyfe podreu crear diferents taulells per ordenar més categòricament les dades que rebeu. També podeu crear diferents usuaris, i, atenció, podreu configurar el taulell perquè sigui públic o privat. Aquesta opció és prou interessant per compartir el taulell visiblement. 

Cyfe té una versió de prova gratuïta que dura 15 dies. També té una única versió superior amb totes les opcions obertes. 


Raventools

Raventools disposa de dos eines. Una dedicada exclusivament al posicionament web de la vostra pàgina. L'altre dedicada a les dades que ofereixen les xarxes socials i també el posicionament web. Aquesta última opció, incorpora prou funcionalitats de posicionament web. 

Raventools ofereix la connexió d'un nombre determinat d'eines. Aquestes opcions, estan agrupades en cinc categories: campanyes, posicionament web, xarxes socials, continguts i publicitat de pagament. Cada categoria, trobareu diferents eines com: Google Analitics, Google Webmaster Tools, Twitter, Facebook, Youtube, Linkedin, Wordpress, Google Adwords i Bing Ads. 

Un cop connecteu les eines i xarxes socials que necessiteu, Raventools us ofereix la opció de crear informes. Raventools té un compte gratuït de prova i un de pagament. El de pagament ofereix totes les opcions obertes, sense cap mena de restricció. 

Darrera modificació: dilluns, 22 agost 2016, 11:24