L'estructura del nostre web

Si pensem una plana web com una estructura simple, veiem que s'hi repeteixen sempre uns mateixos elements.

  • El títol: ben gran i visible, ha de ser concís. Pot anar acompanyat del baseline, una frase que defineixi una mica més la nostra entitat.

  • El logotip o imatge de capçalera: acostuma a acompanyar el títol de la web, a vegades fins i tot substituir-lo. Ha de ser representatiu de la nostra entitat, i ha de fer joc amb els altres colors del web.
  • El menú principal: ha d'estar en un lloc ben visible de la web, acostuma a situar-se a sota del títol o capçalera, ja sigui en forma de menú horitzontal o menú vertical (lateral).

  • El menú secundari: només es fa servir en webs més complexes, i habitualment s'aprofita per dividir entre les seccions fixes i dinàmiques. Com que es situa en un nivell d'importància inferior que el menú primari, s'acostuma a situar sota d'aquest.

  • La part central: és l'espai més important de la nostra web, on es publiquen els continguts. És on veiem les pàgines i les entrades que anem publicant.

  • La barra lateral: és on es poden situar els menús, i seguint l'ordre de major a menor importància, els complements o widgets. Com més aval de la barra lateral, menor importància: d'aquesta manera, la gent que no acabi de llegir els articles, es perdrà els complements menys importants.

    Podem situar la barra lateral tant a l'esquerra com a la dreta, o als dos costats a la vegada.


Comencem a analitzar els tres exemples que hem vist fins ara:

De cada una podem treure una estructura diferent (clica sobre la imatge per ampliar-la):

estructura del bloc de dones ende estructura del bloc de mascares estructura del bloc de ravalsurfEn el fons, veiem que els webs tenen una estructura senzilla amb variacions sobre aquesta. Posem com a exemples d'altres estructures:

estructrura http://formacio.pfvc.org/file.php/18/estructura/mascares.png


estructura


estructura
Darrera modificació: dimarts, 21 de maig 2013, 17:16