Compartim documents

Una bona pràctica que ajuda a fer la nostra web més atractiva i llegible és fer articles curts. Com ho farem aleshores per compartir aquell document tant interessant però que ocupa tantes pàgines?

En aquest post explicarem com compartir documents emmagatzemats a la plana web Slideshare.net

Slideshare.net és una plana web que ofereix la possibilitat de compartir documents online, transformant-los en presentacions que permeten “incrustar-los” en la web.

El primer pas és, evidentment, crear un compte de Slideshare.net i pujar-hi algun fitxer per compartir. Si no en teniu, podeu veure aquest tutorial que explica pas a pas com crear-lo:

Ara que ja tenim un compte d’slideshare, anem a veure com ho fem per afegir una presentació en una pàgina o entrada del nostre web.

El següent pas és activar l’extensió, per això, ens dirigim al menú d’extensions:

0-extensions

I activem l’extensió anomenada Slideshare:

1-slideshare

Un cop activada, ens apareixerà una nova entrada en el menú, en la secció d’Opcions:

2-slideshare

Aquí haurem de definir quina és la mida amb la que volem ensenyar les nostres presentacions.

3-slideshare

Per defecte les presentacions d’Slideshare tenen una mida de 425 píxels. Si pel disseny que hem escollit en el nostre bloc les presentacions sobresortissin del article, aquí podríem reduir-ne la mida, posant un nombre menor.

El següent pas és anar a la plana d’Slideshare on està penjat el document que volem compartir. Si voleu seguir l’exemple, podeu fixar-vos amb aquesta presentació de xarxanet:

http://www.slideshare.net/Xarxanet/entitats-i-web-20

Fixeu-vos que a sota la presentació hi ha un botó amb el logotip de Worpress:

4-slideshare

Al clicar damunt d’ell, veureu que ens mostra uns codis:

5-slideshare

Ens interessa copiar el codi de sota, el que apareix entre els símbols [ i ]. Un cop el tinguem copiat, tornem al tauler del nostre web.

Ara és el moment de crear la notícia on volem incloure el document. En el punt del text on vulguem que aparegui, haurem d’enganxar aquest codi proporcionat per slideshare:

6-slideshare

Fent això, publiquem el post i veurem com hem “incrustat” aquesta presentació:

Una altre forma de compartir, amb Issuu

Vols aprendre a afegir els teus documents fent servir l’issuu? Aquest manual t’ajudarà! http://irati.pnte.cfnavarra.es/multiblog/blog/2009/09/11/insertar-documentos-alojados-en-issuu/
Darrera modificació: dilluns, 7 novembre 2011, 20:06