Saber escollir les etiquetes (hashtags) per a les nostres publicacions

Hi ha xarxes socials que permeten l'ús d'etiquetes per categoritzar les publicacions (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest). Però també n'hi ha que no ho permeten, com el cas de Linkedin.

Perquè el nostre missatge arribi a més gent és interessant incloure-hi etiquetes. Quantes més etiquetes el missatge arribarà més lluny, però tampoc hem d'exagerar. Voleu conèixer les etiquetes més utilitzades a les diferents xarxes socials?

Ens centrarem en Twitter, Facebook i Instagram.

Twitter

El cas de Twitter és curiós. El seu cercador és molt potent ja que pot buscar per paraules o termes que formen part d'una piulada i també per etiquetes. A l'hora d'escriure una piulada, podem jugar amb les paraules o termes i les etiquetes, i així ens estalviem d'"abusar" els hashtags.

El nombre de resultats ens donarà una idea aproximada de si aquella paraula, terme o etiqueta és utilitzat.

Hi ha eines que també ens poden donar molta informació, com és el cas de TweetBinder.

Amb tota aquesta informació, abans d'escriure una piulada podreu analitzar les paraules i etiquetes que s'estan utilitzant més en aquell moment.

Facebook

Des del 2013 Facebook incorpora la possibilitat de publicar contingut amb etiquetes. Tot i que no s'utilitza gaire, no deixa de ser interessant. Per saber l'etiqueta més adient a l'hora de publicar un contingut, podem cercar-la prèviament al cercador de Facebook.

Instagram

Instagram és el rei de les etiquetes. Sembla que tothom està obligat a utilitzar-les, però realment no és així. A vegades també s'agraeix que la gent utilitzi 3 o 4 etiquetes ja que moltes etiquetes poden cansar.

Una foto que no tingui tantes etiquetes, també pot tenir èxit.

Per cercar les etiquetes més interessants també utilitzarem el cercador d'Instagram. Heu d'anar al vostre perfil, a la icona de la lupa i allà podreu buscar usuaris o etiquetes. Si busqueu una etiqueta concreta, us sortirà el total de fotografies que s'han publicat amb aquell hashtag.

Una eina útil que us pot ajudar a Instagram és l'app TagsForLikes. Amb aquesta eina, podreu guardar les etiquetes que heu de fer servir a les fotos. Així us estalvieu haver d'escriure moltes vegades les mateixes etiquetes!

I, per acabar, una infografia de la història dels hashtags!

Història dels hashtags

Darrera modificació: dilluns, 1 juny 2015, 10:09